کاغذ کالک

کاربردهای کاغذ کالک

آنچه در این مقاله می‌خوانید
امتیاز کاربران: 5 از 5 - (3 رای)

کاغذ کالک به کاغذی گفته می شود که در یک سمت مات است و نور را به خوبی از خود عبور می دهد به طوری که نوشته ها و طرح های زیر برگه ی کالک به خوبی دیده می شود سمت دیگر این کاغذ براق می باشد.
مهندسین معمار افرادی هستند که از این کاغذ برای ترسیم نقشه های خود به فور استفاده می کنند.

امروزه برگه های کالک در انواع صنایع مهندسی، هنری، بسته بندی و … کاربرد دارند.
یک تعریف ساده تر برگه های کالک این است که این کاغذها مانند یک طلق می مانند با این تفاوت که می توان به آسانی روی آن ها با ابزار خاص خطوط مختلفی ترسیم کرد.

آشنایی با کاغذ کالک

تریسینگ یا ترسیم نام دیگر کاغذ کالک می باشد.
در گذشته از این کاغذ بیشتر برای کپی و طراحی استفاده می شد اما با پیشرفت هایی که در زمینه ی چاپ وجود آمد استفاده از آن کمتر شد.

آشنایی با کاغذ کالک
کاربردهای کاغذ کالک 4

ظاهر و خاصیت برگه های کالک به علت مواد و روند تولید این محصول می باشد. برای تولید این کاغذ از چوب های مختلف یا فیبرهای پنبه ای استفاده می شود.
برای تولید برگه های کالک موادی به آن افزوده می شود که کیفیت کاغذ را افزایش  و میزان کدری آن را کاهش می دهند.

خمیر کاغذ سولفات یکی از مواد اصلی ساخت برگه های کالک می باشد. برای تولید این خمیر، فیبر های کاغذ را به مدت طولانی می زنند.

مزایا و معایب کاغذ کالک چیست؟

همان طور که گفته شد کاغذ کالک در امور مختلفی استفاده می شود. برخی از مزایای کاغذهای کالک عبارتند از:

کاغذ کالک تاریخ انقضا ندارد و به آسانی می توان آن را بازیافت کرد سطح رویه ی آن بسیار صاف و یکدست است.

برگه های کالک را در گرماژهای بالای 60 تولید می کنند. برای ساخت این کاغذ از هیچ گونه اسیدی استفاده نمی شود.

کاغذ های کالک بسیار قوی و مستحکم هستند. بدین ترتیب به آسانی پاره و دچار خط و خش نمی شوند. این کاغذ علاوه بر این که محکم است نرم و بدون چربی نیز می باشد.

طراحان و مهندسین برای کار روی کاغذ کالک از مرکب و راپید استفاده می کنند در صورتی که مشکلی در طرح به وجود آید می توان آن را با تیغ به آسانی تراشید.

در این قسمت به بررسی معایب کاغذ کالک می پردازیم. این کاغذها بسیار شکننده هستند. در صورت تا شدن کاغذ رد بزرگی روی آن باقی می ماند امامی توانید کاغذ را لوله کنید.

از کاغذ کالک در چه اموری استفاده می شود؟

کاغذ کالک از ابتدا برای راحت تر کردن کار مهندسین معمار و آرشیتکت ها تولید شد.
معماران طرح های اولیه ی خود را روی کاغذ پوستی اجرا می کردند و ایرادات خود را در این کاغذ رفع می کردند سپس کار نهایی را با راپید روی کاغذ کالک انتقال می دادند.
بدین ترتیب معماران کار نهایی خود را تمیز و بدون کوچکترین ایرادی به کارفرما نشان می دادند.

کاربرد های کاغذ کالک
کاربردهای کاغذ کالک 5

بعدها با آمدن انواع نرم افزارهای معماری استفاده از این روش بسیار کاهش یافت.
همه مهندسین برای ارائه طرح های خود نرم افزارهای کامپیوتری را انتخاب می کنند.
امروزه بیشترین کاربرد برگه های کالک در صنعت چاپ و بسته بندی می باشد. از برگه های کالک می توان در تمام دستگاه های چاپ اعم از: چاپ افست، چاپ لیزری، چاپ جوهر افشان و … استفاده کرد. از این کاغذها می توان در عکاسی، سینما، پاکت نامه، چاپ کاتالوگ، کارت ویزیت و … استفاده کرد که البته موارد استفاده تبلیغاتی بسیار محدودی دارد و در برخی مواقع از آن استفاده میشود.

فرآیند تولید کاغذ کالک چگونه است؟

برای ساخت کاغذ کالک سه روش وجود دارد که عبارت است از:

روش اول: در ابتدا الیاف سلولزی را از روش تصفیه ی مکانیکی به الیاف لرزشی و ژلاتینی تبدیل می کنند.
برای ساخت هر کاغذ کالک باید هوا به طور کامل از ورق خارج شود. کاغذ ساخته در این روش بسیار شفاف است و وزن آن در محدوده ی 42 تا 280 گرم است.

روش دوم: این روش تولید کاغذ کالک در کشور آمریکا استفاده می شود. ابتدا یک کاغذ معمولی با فاکتورهای رایج تولید می شود سپس فاصله ی بین الیاف کاغذ را با یک ماده ی سلولزی پر می کنند. این محصول ولیوم نامیده می شود. نکته ای که در این روش ساخت کاغذ وجود دارد این است که فرآیند ساخت در این روش بسیار پرهزینه است.

روش سوم: کاغذ معمولی را برش می دهند و در اسید سولفوریک غوطه ور می کنند. اسید سولفوریک موجب می شود کاغذ خاصیت ژلاتینی پیدا کند. پس از خشک شدن کاغذ به کالک تبدیل می شود.

کاربرد برگه های کالک چیست؟

همان طور که گفته شد یکی از ویژگی های منحصر به فرد کاغذ کالک استحکام و دوام آن می باشد. از برگه های کالک می توان برای ساخت مدل های هندسی و آموزشی استفاده کرد.
شفافیت و زیبایی کاغذ کالک موجب جذابیت زیاد مدل های آموزشی می شود.

کاربرد برگه های کالک در کارت تبریک، کارت پستال و … جلوه ی خاصی را به این کارت ها می دهد. از برگه های کالک برای کاهش نور خروجی فلاش های استودیویی، نور پروژکتورها و … استفاده می شود.
گاهی اوقات برای زیبایی عکس ها از کاغذ های رنگی کالک بر روی فلش دوربین استفاده می شود. با برگه های کالک به راحتی می توان تنظیم نور دوربین ها را تغییر داد.

آشنایی با چسب کالک

چسب کالک
کاربردهای کاغذ کالک 6

یکی دیگر از کاربردهای کاغذ کالک در تولید چسب کالک می باشد. این چسب در مکان هایی بکار می رود که باید آسیب دیدگی پوشیده شود ولی ردی از چسب دیده نشود.
در واقع نام دیگر چسب کالک چسب نامرئی می باشد. برخی از مزایای چسب کالک عبارتند از: بدون آسیب دیدگی کاغذ یا مقوا به آسانی از آن جدا می شود. بعد از جداشدن از کاغذ اثری ندارد.

میزان چسبندگی آن کافی است. این چسب از مواد گوناگونی ساخته شده است و بیرنگ و شفاف است.
کیفیت و ضخامت چسب های نامرئی بسیار بالا می باشد. چسب های کالک سه نوع هستند که عبارتند از: چسب های حساس به فشار، چسب های حساس به دما و چسب های فعال آبی

نحوه استفاده از برگه های کالک در نقاشی چگونه است؟

در ابتدا کاغذ کالک را روی تصویر قرار دهید تمام جزئیات به خوبی از پشت کاغذ مشخص هستند. برای کشیدن روی برگه های کالک باید از مرکب یا راپید استفاده کرد. برای جلوگیری از تکان خوردن کاغذ روی برگه بهتر است آن را به وسیله ی چسب فیکس کنید.

برای کشیدن طرح، اول کلیات را ترسیم کنید سپس جزئیات را ترسیم کنید.
برای جلوگیری از کثیف شدن کاغذ بهتر است زیر دست خود یک کاغذ تمیز قرار دهید البته برگه های کالک در برابر رطوبت از مقاومت خوبی برخوردار است. کاغذهای کالک به صورت وزنی، برگی و رولی عرضه می شوند.

نکاتی که در هنگام خرید برگه های کالک باید به آن توجه کنید

قیمت کاغذ کالک نسبت به سایر کاغذها بسیار بیشتر می باشد. از این رو باید از ابتدا مشخص کنید که در چه اموری از این کاغذ استفاده می کنید.

برای چاپ روی کاغذ کالک باید از پرینترهای دقیق و با کیفیت استفاده کنید.

کاغذ ها باید در جای خشک و خنک نگه داری شوند تا دچار آسیب دیدگی نشوند.

فرمت انتخابی برای چاپ روی کاغذ بسیار مهم است معمولا از فرمت پی دی اف برای ذخیره و چاپ استفاده می شود.

قبل از چاپ روی کاغذ کالک ابتدا روی یک کاغذ معمولی یک چاپ آزمایشی گرفته می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *